Το πιο πιθανό. Εκτός εάν το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη ή η βύνη περιλαμβάνονται στη λίστα συστατικών ή η δήλωση "Περιέχει" (ή και τα δύο) ενός προϊόντος που περιέχει φυσική γεύση, η φυσική γεύση είναι πιθανότατα χωρίς γλουτένη.
Υπάρχει γλουτένη στα καρυκεύματα;
Μεμονωμένα βότανα και μπαχαρικά δεν περιέχουν συνήθως γλουτένη, αν και μπορεί να προστεθεί ένας αντισυσσωματικός παράγοντας χωρίς γλουτένη (π.χ. πυριτικό ασβέστιο, διοξείδιο του πυριτίου ή πυρίτιο αργιλίου νατρίου). Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα μπαχαρικά μπορούν να νοθευθούν με αλεύρι σίτου ή άμυλο σίτου για μείωση του κόστους.
Οι φυσικές γεύσεις περιέχουν σιτάρι;
Μπορούν οι φυσικές γεύσεις να περιέχουν γλουτένη; Ναί. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του FDA, φυσική γεύση μπορεί να προέρχεται από δημητριακά που περιέχουν γλουτένη(σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη). Ωστόσο, αν αυτός ο κόκκος είναι σιτάρι, θα το δείτε στην ετικέτα.
Ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγω με κοιλιοκάκη;
Κορυφαίες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διαχείριση της κοιλιοκάκης
- Σιτάρι, συμπεριλαμβανομένου του σιταριού, του farro, του Graham, του σιταριού Khorasan, του σιμιγδαλιού, του σκληρού και του Wheatberries.
- Σίκαλη.
- Κριθάρι.
- Triticale.
- Βύνη, συμπεριλαμβανομένου γάλακτος βύνης, εκχυλίσματος βύνης και ξυδιού βύνης.
- Μαγιά μπύρας.
- άμυλο σίτου.
Είναι το άρωμα βανίλιας χωρίς γλουτένη;
Εκχύλισμα βανίλιας χωρίς γλουτένη παρασκευάζεται με τη χρήση κόκκων βανίλιας βιολογικής καλλιέργειας από τους αγρότες μας στην Ινδονησία. Η καθαρή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο χρησιμοποιείται για να φτιάξουμε το αλκοόλ μας, όχι το σιτάρι, τη σόγια,ή καλαμπόκι. Στην πραγματικότητα, όλα τα εκχυλίσματα βανίλιας μας είναι χωρίς γλουτένη.